Nu blir det sommarfint

Händer håller i jord

Just nu klipps det gräs och planteras blommor runt om i kommunen. Målet är att det ska vara sommarfint på alla orter senast under vecka 24.

Från och med denna vecka (23) så blir det sommar på riktigt i vår kommun. Efter vårstädningen är det nu dags för gräsklippningen att komma igång och i slutet på veckan är planen att gräset på alla våra orter ska vara klippt. Vår entreprenör har varit ute och förtrimmat på en del håll där gräset vuxit sig allt för högt. Gräset kommer sedan att klippas kontinuerligt utefter behov.

Dags för sommarblommor

Denna och nästa vecka blir det också sommarfint i våra planteringar. Nu när vi har passerat järnnätterna vågar vi börja plantera ut våra sommarblommor. Planen är att alla planteringar ska göras klara under vecka 24. Under nästa vecka är även planen att fontänen vid torget i Heby ska startas upp. Tyvärr behöver fontänen i Östervåla en betydligt större reparation än väntat. Vi jobbar för att den ska kunna sättas i funktion men kan ännu inte utlova något startdatum.

Vi ser verkligen fram emot att få göra sommarfint och hoppas att vi kan njuta av blommor och grönska under hela sommaren.

Sidinformation

Senast uppdaterad:
9 juni 2022
Sidan publicerad av:
Camilla Röjerås