Gammal belysning tas bort

Det är utmed de rödmarkerade vägarna som belysningen kommer att släckas ner.

Under de närmaste månaderna kommer gatubelysning att tas ner i delar av Östervåla. Anledningen är att den är gammal och i dåligt skick och att det finns ett beslut sedan 2019 om att Heby kommun inte ska ha belysning utmed statliga vägar. Belysningen kommer i första hand att släckas och efter en tid kommer även stolparna tas ner.

Delarna som kommer att beröras av detta är en del av Åbyvägen (Huggleraka), en del av Gräsbovägen och en del av Kilgrändsvägen utanför Östervåla centralort.
- Det här är gammal belysning som är i sådant dåligt skick att den inte ska vara kvar. Dessutom finns ett nämndbeslut som säger att Heby kommun inte ska ha belysning utmed statliga vägar. Vi har haft belysningen kvar så länge den har varit i bra skick men nu fasar vi alltså ut den, säger Tord Lillja, som arbetar med belysningsfrågor på Heby kommun.

Belysningen ses över på alla orter

Det här är ett arbete som just nu ses över i hela kommunen och här samarbetar vi med Sala-Heby Energi som bedömer skick och kvalitet på belysningen.
- Trafikverket har bedömningsgrunder för att bedöma om de ska ersätta belysningen med ny belysning eller ej. Vi kommer nu att fortsätta denna genomgång i övriga orter och informerar om det blir några förändringar, säger Tord Lillja.

Sidinformation

Senast uppdaterad:
11 maj 2022
Sidan publicerad av:
Camilla Röjerås