Ulrika Bolin på Östervåla skola vinner 2021 års pedagogiska pris

Ulrika Bolin

I strålande sol mottog i veckan Ulrika Bolin på Östervåla skola 2021 års pedagogiska pris.

Det var många som ville vara på plats och gratulera. Barn från skolan hade samlats tillsammans med Rose-Marie Isaksson (S), ordförande i Utbildningsnämnden, Anders Kihl (KD) andre vice ordförande i Utbildningsnämnden, Barn- och utbildningsförvaltningens skolchef Dan Bergqvist, Lena Wiik rektor för Östervåla skola F-6 och Satu Nenonen som är Ulrikas kollega på Östervåla skola och som nominerat Ulrika till pedagogiska priset.

Redan 1992 började Ulrika Bolin arbeta som lärare på Östervåla skola. Hon har sedan dess valt att, i omgångar, vidareutbilda sig till både talpedagog och speciallärare inom områdena språk, läs och skriv och har även arbetat på andra skolor i Heby kommun.

"Jag trivs här på Östervåla skola och har engagerade och kunniga kollegor. Vi stöttar varandra och är en del av en lärande organisation" säger Ulrika.


För sin vinst, ett ekonomiskt bidrag för fortbildning, så vill Ulrika fortsätta att utbilda sig för att stötta barn med dyslektisk problematik något som hon har velat länge och som nu kan bli verklighet.

Lena Wiik är rektor på Östervåla skola F-6 och hon förstår mycket väl varför just Ulrika Bolin blev nominerad och van pedagogiska priset 2021.

"Ulrika är en mycket omtyckt kollega som andra lyssnar och ser upp till och jag är tacksam och glad att hon är just här hos oss. Hon är drivande i läsinlärning och vilka insatser vi bör och kan sätta in. Läsandet är nyckeln till skoframgång och nu har vi olika metoder för läsinlärning tack vare Ulrikas kompetens."


Satu Nenonen är Ulrikas kollega på Östervåla skola och det var hon som skrev in den fina nomineringen för Ulrika.

Nomineringen lyder:

"Med din långa arbetslivserfarenhet, din professionalism och gedigna pedagogiska kunskaper kryddad med glädje och humor bidrar du stort till Östervåla skolans och hela kommunens skolutveckling. Ditt professionella stöd och dina goda råd utvecklar oss både på bredden och djupet och gör vårt arbete mer lustfyllt och levande. Du får oss alla, både elever och kollegor, att växa och sträcka på ryggen!"

Vi säger stort grattis till Ulrika Bolin!

Sidinformation

Senast uppdaterad:
1 april 2022
Sidan publicerad av:
Charlotta Nord