Earth hour - släck för vår enda planet

Loggan för Earth hour.

Lördagen den 26 mars, klockan 20.30, är det Earth Hour. Det uppmärksammas genom att vi släcker lampan en timme som en viktig symbolisk handling. I år vill Världsnaturfonden uppmuntra alla till att släcka lampan för att visa att vi står eniga i viljan om att skapa en bättre värld.

Men det allra viktigaste är vad du gör resterande 8 759 timmar av året för att bidra till en hållbar planet. Alla kan inte bidra på alla områden, men alla kan bidra med något.

Du som äger en fastighet kan bidra genom att minska din energianvändning. Här har vi tagit fram några tips som ska göras i tur ordning i en trestegsraket:

🚀 Minimera energiförlusterna ut genom husets skal. Börja med mindre investeringar som att till exempel tilläggsisolera vinden och byta tätningslister runt fönster och ytterdörrar.

🚀 Se över ditt värmesystem och om du kan byta till ett uppvärmningssystem som kräver mindre el. Till exempel en ved-eller pelletspanna eller en värmepump.

🚀Installera solceller på ditt tak om det har rätt förutsättningar. Då kan du bli mer självförsörjande och minska mängden inköpt el från elnätet.

Vill du lära dig mer om vad du kan göra för att minska din fastighets energibehov? Kontakta energi- och klimatrådgivarna. De kan också hjälpa dig att jämföra kostnadsförslag på till exempel solceller och uppvärmningssystem.

Läs mer och hitta kontaktuppgifter på ekrul.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Sidinformation

Senast uppdaterad:
24 mars 2022
Sidan publicerad av:
Camilla Röjerås