Ukrainas sak är vår

Tomas Engström hissar den ukrainska flaggan tillsammans med kommunsstyrelsens presidium.

Tisdagen den 8 mars hissades den Ukrainska flaggan vid kommunhuset i Heby. Vi hissar flaggan för att visa solidaritet med den ukrainska befolkningen och uttala vårt starka stöd för Ukraina.

Ukrainas sak är vår!

Vi hissar Ukrainas flagga för att visa solidaritet med den utsatta ukrainska befolkningen och uttala vårt starka stöd för Ukraina. Putins militära invasion i Ukraina är ett brott mot folkrätten och demokratin Europa. Fruktansvärda bilder från Ukraina möter oss dagligen. Städer bombas, sjukhus utan värme, vatten och el med svårt skadade och människor som dör. Barn, kvinnor och män tvingas på flykt för sina liv. Situationen är ohållbar och vi står enade med det ukrainska folket i deras kamp för fred, frihet och demokrati.

Idag på internationella kvinnodagen går tankarna särskilt till kvinnor och flickor. Vi vet att de är särskilt utsatta för både övergrepp och våld. Vi måste sluta upp bakom kvinnors rättigheter. Idag, imorgon och alla andra dagar på året.

Ukraina har arbetat hårt för att stärka det lokala självstyret och kommunerna spelar en avgörande roll för landets motståndskraft och för att säkra medborgarnas grundläggande behov. Vi tänker på Ukrainas folk, kommuner och nationens fruktansvärda situation och utmaningar framåt.

Ukrainas sak är vår!

Marie Wilén (C), kommunstyrelsens ordförande
Carina Schön (S), kommunstyrelsens förste vice ordförande
Ewa Westling Olzon (M), kommunstyrelsens andre vice ordförande


Sidinformation

Senast uppdaterad:
8 mars 2022
Sidan publicerad av:
Camilla Röjerås