Med anledning av kriget i Ukraina

Ukrainska flaggan mot blå himmel

Heby kommun följer hur situationen i Ukraina, Europa och närområdet utvecklas och samverkar aktivt med andra myndigheter och samhällsaktörer i Uppsala län och nationellt. Kommunen gör hela tiden nödvändiga anpassningar av sin organisation för att säkerställa verksamheten.

Запрошуємо у муніципалітету Хебі,
- Välkommen till Heby kommun

Тут ви знайдете новоприбулих з України інформацію про муніципалітет Хебі, догляд, подорожі та іншу корисну інформацію.

Welcome Ukraine

Här hittar du som är nyanländ från Ukraina information om Heby kommun, vård, resor och annan bra information.

Welcome Ukraine

 

Flyktingmottagning - Refugee reception

Många hör av sig och vill hjälpa till med anledning av krisen i Ukraina. Det är Migrationsverket som ansvarar för det formella mottagandet av flyktingar. Heby kommun förbereder för att kunna ta emot flyktingar men det är Migrationsverket som talar om när de behöver hjälp från kommunerna och då agerar vi.

Migrationsverket - det här gäller för personer som söker sig till Sverige med anledning av kriget i Ukraina Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

The Swedish Migration Agency - Information for persons arriving to Sweden from Ukraine Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

 

Både vuxna och barn kan känna oro och rädsla inför det oroliga omvärldsläget på grund av Rysslands invasion av Ukraina. Här hittar du länkar till information från svenska myndigheter om vad vi vet just nu.

Vill du hjälpa till?

Om du som privatperson vill hjälpa till på något sätt, vänd dig då till etablerade hjälporganisationer som kan bedöma hur du bäst kan hjälpa till. Du kan också anmäla ditt intresse till Frivilliga Resursgruppen (FRG) här i Heby kommun. Om du har en bostad att upplåta kan du också anmäla det i formuläret här nedanför.

Anmäl att du vill hjälpa till via FRG

Här kan du anmäla ditt intresse för att hjälpa till genom Frivilliga Resursgruppen (FRG) här i Heby kommun. Fyll i formuläret så går dina uppgifter direkt till FRG som sparar dem för eventuella framtida behov.

Namn och kontaktuppgifter
Namn och kontaktuppgifter






Vilka språk behärskar du utöver svenska?
Vilka språk behärskar du utöver svenska?




Anmäl att du som privatperson har en bostad att erbjuda

Här kan du anmäla att du har en bostad att erbjuda till flyktingar. Uppgifterna går till vår beredskapssamordnare som sparar dem för eventuella framtida behov.

Namn och kontaktuppgifter
Namn och kontaktuppgifter




Uppgifter om bostaden  * (obligatorisk)
Uppgifter om bostaden









Sidinformation

Senast uppdaterad:
13 december 2022
Sidan publicerad av:
Charlotta Nord