Musik i Heby Folkets park - Eldupphör

Datum
Tid till

Musikföreställning om händelserna i Ådalen 1931.

Nyskriven, hyllad musikföreställning som tar avsats i trumpetaren Tore Andersson insats i Ådalen -31. I den här gripande och vackra resan som skildrar händelser och samhället under tidigt 30-tal, tar Ådalsbandet med oss tillbaka till Ådalen. Där får vi möta Tore Andersson. Den 14 maj 1931 spelade han trumpet i Väja-Dynäs blåsorkester som gick i täten för de omkring 5 000 demonstranterna som protesterade mot de strejkbrytare som inkvarterats i det lilla samhället Lunde i Ådalen.

När demonstranterna närmade sig deras förläggning öppnade militären, som utkommenderats för att skydda strejkbrytarna, eld och fem personer dödades. Tore Andersson uppfattade situationen och blåste den militära signalen för eldupphör på sin trumpet och avbröt mirakulöst militärens skjutande. Med all sannolikhet förhindrade Tore Anderssons signal att ännu fler människor sköts.

En gripande och vacker resa som skildrar händelser och samhället under tidigt 30-tal.

Om denna händelse och mycket mer berättar sångerskan och huvudrollsinnehavaren Mathilda Lindgren tillsammans med de övriga medlemmarna i Ådalsbandet: Tony Öberg, Patrik Grundström, Jesper Norberg, Christian Sundeqvist, Lars Bodén och Klas Norberg.

Boka biljett

Heby Folkets hus och park i samarbete med Region Uppsala, ABF och Socialdemokraterna i Heby kommun.

Evenemangsinformation

Datum
Tid
till
Plats
Heby Folkets park, Folkparksvägen 16, Heby
Pris
150 SEK
Arrangör
Heby Folkets hus och park
Telefon
0224-308 35
E-post
hebyfh@telia.com